حجتالاسلام صادقی در این باره گفت: در ماده ۱۵ قانون جدید شوراهای حل اختلاف پیش بینی شده است که تمام مراجع مختلف قضایی در مواردی که امکان صلح و سازش وجود داشته باشد، میتوانند برای مدت سه ماه پرونده را به شوراهای حل اختلاف ارجاع دهند. زمانی که در این مدت شوراهای حل اختلاف برای صلح و سازش تلاش میکنند، مزایای زیادی خواهد داشت. از جمله این مزایا این است که هزینه دادرسی مردم کاهش پیدا میکند و به شرط سازش به نصف کاهش پیدا میکند.
وی افزود: اگر مردم با هم سازش کنند، نصف هزینهای که پرداخت کردند به آن ها باز گردانده میشود و اگر با سازش موضوع را حل کنند، دیگر لازم نیست نیم عشر اجرایی را پرداخت کنند. همچنین دوستی طرفین پرونده برقرار خواهد ماند و همکاری آن ها در آینده تداوم پیدا میکند یا اگر با هم کاری نداشته باشند، دشمنیشان تداوم پیدا نمیکند و تعدد پرونده پیدا نخواهد شد.
صادقی در پایان گفت: ما گاه دیدهایم در یک پرونده پس از صدور رای و اجرای آن، پروندههای دیگری بر اثر اختلافات و کینهجوییها پدیده آمده است. حال اگر مردم به شوراهای حل اختلاف مراجعه کنند و بتوانند با صلح و سازش مساله را ختم کنند، جلوی این گونه موارد گرفته میشود.
نظر شما